2 квіт. 2021 р.

Триває тиждень дистанційного навчання.

 


Учні 4 класу Марчихинобудської ЗОШ І-ІІІ ступенів мають позитивний досвід спілкування з учителем на платформі Zoom.

На жаль, не всі мають можливість приєднатися до наради, бо не мають швідкісного Інтернету. Для тих, хто не має такої можливості, створенні додаткові завдання та тести на друкованій основі.
В особистому вчительському блозі розміщені завдання, посилання на відео для занять у асинхронному форматі. Для зручної навігації кожен урок має окрему сторінку, посилання на яку розміщено у відповідній колонці. Максимально зменщено контент навантаження блогу для полегшення перегляду сторінок за допомогою мобільного Інтернету (який має повільну швидкість).

Зворотний зв'язок організований за допомогою застосунку Вайбер, електронної пошти, електронного щоденника, телефону.

Учні, які мали змогу долучитися до дистанційного навчання у синхронному форматі на платформі Zoom, відмічають позитивний момент такого навчання. Вони вживу спілкуються з вчителем, мають змогу отримати від нього відповіді на запитання, пояснення матеріалу.

Спілкування живе, невимушене, дуже позитивне.
Учні та вчитель спільно працюють над вмістом презентацій, в режимі реального часу виконують тести, працюють з онлайн дошкою.

Під час уроків ми застосовуємо методи критичного мислення: "Товсті та тонкі запитання", "Кубик Блума", "Сенкан", "Кластер"; використовуємо методи "Кола Вена", "Знайди подібність", гра "Так чи Ні!, "Вірю не вірю".
Учні відмічають, що працювати у синхронному режимі їм подобається більше, ніж асинхронному. Значно цікавіше та комфортніше.
Звичайно, найкращим заняттям є заняття у рідному класі, проте дистанційне навчання є реальністю нашого часу. І наша завдання як вчителів-практиків, вчителів-новаторів зробити його цікавим, доступним і якомога якісним в умовах, що склалися.

У мене всього 5 учнів. Двоє з них мають змогу працювати зі мною у режимі реального часу. Щиро дякую батькам моїм вихованців за допомогу у налаштування даного навчання, встановлення відповідного програмного забезпечення, за постійний взаємний діалог, за розуміння та підтримку!











Немає коментарів:

Дописати коментар